10 let

  • Kratki dokumentarni film
  • 25'
drama, plesni
  • 2010
  • Slovenija

Plesni film 10 let je avtobiografski, ki govori o medsebojnem odnosu Rosane Hribar in Gregorja Luštka, je klasična gibalna raziskava profesionalne in intimne povezanosti med plesalcema in časovno zajema natanko toliko let, kot jih omenja naslov. V intenzivnih desetih minutah plesa prehaja plesni jezik med nežnimi in agresivnimi deli, v polju nenehnega pretikanja registrov med klasično baletno in s

Plesni film 10 let je avtobiografski, ki govori o medsebojnem odnosu Rosane Hribar in Gregorja Luštka, je klasična gibalna raziskava profesionalne in intimne povezanosti med plesalcema in časovno zajema natanko toliko let, kot jih omenja naslov. V intenzivnih desetih minutah plesa prehaja plesni jezik med nežnimi in agresivnimi deli, v polju nenehnega pretikanja registrov med klasično baletno in sodobnejšo energijo. V filmu spremljamo na trenutke avtobiografsko zgodbo para, povezanega intimno in profesionalno, kako se njune stiske, strasti, čustva, problemi, želje, izražajo skozi gibanje. Ta zgodba je njuna in hkrati univerzalna. Prenos plesa v druge, nove kontekste in lokacije daje le-tem novo dinamiko, ritem in sporočilnost. Naš namen ni prenos plesne predstave na drug medij, ampak ustvariti novo umetniško delo, ki se navdihuje in se prepleta z plesom. Film se dogaja na štirih lokacijah: v veliki prazni restavraciji, na peščenem nabrežju med vodo in kopnom, pod belim platnom in v plesni dvorani. Sledimo štirim delom koreografije, ki smo jih poimenovali Tango, Unisono, Kanon in Piedestal.

Režija Peter Bratuša
Zasedba Rosana Hribar, Gregor Luštek
Nagrade 2 nagradi
movie poster placeholder
abecedni vrstni red

režija

režiser

produkcija

producent

koreografija

koreograf
koreografka

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažerka

scenografija

scenograf
scenograf

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalka maske
oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka
snemalec zvoka
snemalec
ostrilka
ostrilec
asistent kamere
oblikovalec luči
osvetljevalec
osvetljevalec
osvetljevalec
asistentka kostumografije

produkcija

produkcija
financiranje
Teleking nagrada (strokovna)
za najboljši film (kratki)
2010

Podjetje TELEKING podarja nagrajencu za najboljši kratki film praktično nagrado v obliki brezplačne 4. urne barvne korekcije v vrednosti 2.600 €.

Vesna (žirije)
za najboljši film (kratki)
2010

Podjetje Teleking je zmagovalnemu kratkemu filmu podelilo še praktično nagrado v obliki brezplačne 4. urne barvne korekcije v vrednosti 2.600 €.

Premiera
2010
Premiera
04.09.2010, Slovenija
Alternativni naslovi
10 Years (angleščina)
Žanr
drama, plesni
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
25'
Barva
barvni

Stik z uredništvom