Paket vsebuje 4 AV dela

Dušan Kastelic

Dušan Kastelic je avtor animiranih filmov in računalniških iger, ilustrator in pedagog. Je avtor številnih kratkih animiranih filmov v risani in računalniški 3D tehniki. Leta 2002 je v računalniški 3D tehniki izdelal odmevni animirani videospot Perkmandeljc, leta 2004 pa risani računalniški animirani film Animatorjeva avtobiografija. Kratki animirani film Čikorja an' kafe je prejel številne nagrade mednarodnih filmskih festivalov, med drugim vesno za najboljši animirani film na 11. Festivalu slovenskega filma. Njegov kratki animirani film Celica je prejel več kot 40 nagrad na festivalih po svetu, med drugim je na festivalu Cinequest prejel dve nagradi in se kvalificiral v konkurenco za nominacijo za nagrado oskar.

14+
14+
Kratki animirani film / 13' / 28 nagrad Nagrade
V majhni celici so natlačena čudna bitja s plosko glavo, ki dneve preživljajo v zdolgočasenem dremežu. Nekega dne med njimi iz drobne sadike vzklije bitje, ki je zelo drugačno od njih; polno življenja in energije je! Medtem, ko odrašča, gre s svojimi vragolijami sosedom čedalje bolj na živce. Dokler jim nekega dne dobesedno ne zraste prek glave ...
Čikorja an' kafe (2008)
8+
8+
Kratki animirani film / 8' / 1 nagrada Nagrade
V animiranem filmu, narejenem po pesmi Iztoka Mlakarja, spremljamo zgodbo preprostega kmečkega para, od njune poroke pa do smrti. Rdeča nit zgodbe je drobna prevara, žena je namreč možu vse življenje kuhala poceni kavni nadomestek (cikorijo) namesto prave kave. Njen mož, ki je grobijan in ljudomrznež, prevare ni nikoli opazil, čeprav so zanjo vedeli vsi. Zanj je tista brozga imela boljši okus od najboljše kave. Preprosta zgodba o tem, kako tistim, ki jih imamo radi, tega ne znamo pokazati, dokler ni prepozno.
Kratki animirani film / 3'
Ljudje gledajo risanke in se ob tem silno zabavajo, zato so prepričani, da je tudi ustvarjanje risank enako zabavno. Kot boste videli v tej risanki, žal ni tako. Avtobiografska risanka, v kateri življenje teče mimo avtorja.
Animirani video spot / 2' 16''
Ko so v mestu so zaprli rudnik, je veliko rudarjev je ostalo brez dela. Vendar brez dela niso ostali samo ljudje, v enaki situaciji se je znašel tudi rudarski škrat.