EkstremnoSlovensko: Leo Černic

7. - 13. junij 2021

Baza slovenskega filma v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture Maribor tokrat v spletnem dogodku EkstremnoSlovensko2 gosti režiserja animatorja Lea Černica - Činota (1995,) slovensko-italijanskega avtorja malih animiranih filmov.

Černic je diplomant filmske in televizijske režije Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, Univerze v Ljubljani. Na akademiji ustvari svoja prva mednarodno nagrajena filma, Zamejen (2016) in Ples ljubezni (2018).

V času študija se Leo slepo zaljubi v formo animiranega filma in se zaradi tega odloči za nadaljnji študij animacije na Filmskem Eksperimentalnem Centru v Torinu.

Že več let sodeluje z društvom Kinoatelje v vlogi filmskega vzgojitelja, animatorja in režiserja.

Leo ima rad majhne animirane filme skromnih in iskrenih ljudi.


POVEZAVE ZA OGLED BODO OD 7. DO 13. JUNIJA 2021 NA VOLJO TUKAJ:

ki ga vodi Ivana Vogrinc Vidali

Zamejen (2016), ogled tukaj

Kikibio in žerjav (2017), ogled tukaj

Ples ljubezni (2018), ogled tukaj

Prvi poleti (2019), ogled tukaj

Sbradabarbacan (2019), ogled tukaj

Avtoportret (2019), ogled tukaj

Vojna besed ali spoštljiva tišina (2020), ogled tukaj

Roar (2020), ogled tukaj

Pompelmaria (2020), ogled tukaj

La piccola storia di Jörg (2020), ogled tukaj

proslava ob kulturnem prazniku Slovencev v Italiji


EkstremnoSlovensko je v preteklih letih domovalo v Intimnem Kinu GT22, Društvo za razvoj filmske kulture Maribor in skrbelo za širjenje filmske zavesti. 2019 je zaključilo serijo pogovorov EkstremnoSlovensko s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami, ki je izšla tudi v knjižni izdaji, lani pa se je v iskanju kontinuiranega stika z občinstvom prvič preselilo na splet. Večino pozornosti posveča povsem predstavitvi del mladih, slovenskih filmskih ustvarjalk in ustvarjalcev. Do sedaj so gostili Ester Ivakič, Žigo Krajnca, Uroša Marolta, Ano Trebše, Urha Pirca in Domna Martinčiča, Miho Likarja, Vida Hajnška, Jerco Jerič ter Andraža Jeriča. Kuratorka in moderatorka serije je Ivana Vogrinc Vidali, študentka filmske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani.


© Kultura je ZAKON, zato spoštujem avtorske pravice.