1. - 7. oktober 2020

Ekstremno Slovensko: Miha Likar

EkstremnoSlovensko bo v naslednjih mesecih dodatno popestrilo jesensko filmsko dogajanje. Mariborski GT22 v sodelovanju z Bazo slovenskih filmov bo letos že znani format pogovorov preselil na splet. Vse do decembra bo vsak prvi četrtek v mesecu predstavljen mlad filmski ustvarjalec ali ustvarjalski duo ter izbrana filmografija, ki bo na voljo za ogled en teden. Spoznali bomo Miho Likarja, Vida Hajnška ter Andraža Jeriča in Jerco Jerič.


Začnemo torej v četrtek, 1. oktobra, z Miho Likarjem, režiserjem in asistentom režije, ki se izven filmskih vod ukvarja tudi s fotografijo, kolaži in vsem ostalim, kar mu pride pod roke. Zase pravi, da je od nekdaj rad opazoval svet okrog sebe, kar odražajo tudi njegovi filmi. Vsak film je svet zase, celovit in neponovljiv, a hkrati dosegljiv in neizključujoč.
Izbrani filmi predstavjajo razvojno pot Mihe Likarja od sprejemnih izpitov do diplomskega filma, in s tem zaključka akademije.


DOGODEK SE JE ZAKLJUČIL 7. OKTOBRA OB POLNOČI.

POVEZAVE ZA OGLED:

Vabljeni!


EkstremnoSlovensko je v preteklih letih domovalo v Intimnem Kinu GT22, Društvo za razvoj filmske kulture Maribor in skrbelo za širjenje filmske zavesti. Lani je zaključilo serijo pogovorov EkstremnoSlovensko s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami, ki je izšla tudi v knjižni izdaji. Večino pozornosti pa posveča povsem predstavitvi del mladih, slovenskih filmskih ustvarjalk in ustvarjalcev. Do sedaj so gostili Ester Ivakič, Žigo Krajnca, Uroša Marolta, Ano Trebše, Urha Pirca in Domna Martinčiča. Letos je društvo zasnovalo nadaljevanje v treh delih in ga prestavilo v spletno okolje Baze slovenskih filmov. Kuratorka in moderatorka serije je Ivana Vogrinc Vidali, študentka filmske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani.


© Kultura je ZAKON, zato spoštujem avtorske pravice.