13. junij 2022

2. Igralski filmski festival Kranj – Krafft

Vabimo vas na drugo edicijo Igralskega filmskega festivala Kranj – Krafft, ki bo od 14. do 19. junija potekal na različnih prizoriščih v starem mestnem jedru Kranja.

Devet filmov v tekmovalnem programu se bo potegovalo za nagrado zlato jabolko. Nagrajence bo izbrala mednarodna žirija, ki jo sestavljajo italijanska igralka Valentina Carnelutti, slovenska igralka Marijana Brecelj in slovenski igralec Sebastian Cavazza.

Osrednja tema letošnjega strokovnega programa so intimni prizori na filmu. Med drugim bo mojstrski tečaj in delavnico na to temo izvedla vodilna koordinatorka intimnih scen v Veliki Britaniji Ita O`Brien, o temi pa bo na okrogli mizi spregovoril tudi britanski filmski režiser Bill Anderson, ki je za Združenje režiserjev Velike Britanije pripravil konkretne smernice za pripravo in izvedbo intimnih prizorov.

V programu za mreženje Reacting as a Star bodo igralci lahko povečali svoje kompetence ter ustvarili nove poslovne priložnosti.

Strokovni program ReActing as a Star (mojstrski tečaji, delavnice, okrogle mize; v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom).

Spremljevalni program bo ponudil revijo nagrajenih celovečernih filmov, nagrajenih slovenski plesnih filmov, dokumentarne plesne filme, študentske igrane filme in številne družabne dogodke.


VSTOPNICE

Vstopnice veljajo le za filmske projekcije v Prešernovem gledališču Kranj in Letnem gledališču Khislstein, preostali dogodki so brezplačni.

Posamezna vstopnica za projekcijo: 4 EUR

Dnevna vstopnica (3 filmi): 10 EUR

Festivalska akreditacija (vsi filmi): 30 EUR


Vir: Igralski filmski festival Kranj – Krafft

POVEZANO