Lilly's Story

Zgodba o Lili, Lilijina zgodba

  • Celovečerni igrani film
  • 130’
drama
  • 2002
  • Grčija, Francija, Slovenija

Grški umetniki pripravljajo film v izgnanstvu. Scenarist go pripoveduje v prvi osebi. Ljubezenska zgodba dveh sodelujočih se izoblikuje v ognjevito ljubezensko razmerje, eden od prijateljev odpotuje brez denarja v Budimpešto, medtem ko drugi brez sledu izgine v Sloveniji. V Piranu iščejo človeka, ki se mora nujno vrniti domov, da bi videl svojega umirajočega očeta in kasneje raztrosil njegov pepel

Grški umetniki pripravljajo film v izgnanstvu. Scenarist go pripoveduje v prvi osebi. Ljubezenska zgodba dveh sodelujočih se izoblikuje v ognjevito ljubezensko razmerje, eden od prijateljev odpotuje brez denarja v Budimpešto, medtem ko drugi brez sledu izgine v Sloveniji. V Piranu iščejo človeka, ki se mora nujno vrniti domov, da bi videl svojega umirajočega očeta in kasneje raztrosil njegov pepel v dveh deželah, v pravi in izbrani domovini. Scenarist filma v filmu zaokroži svojo zgodovinsko zgodbo in v vsej tej zmešnjavi, ob prehodih meja brez pravih dokumentov, iskanja ljudi, za katere ne vemo kje so, teče poletno življenje v s sončnem Piranu.

movie poster placeholder

scenarij

scenarist

režija

produkcija

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

produkcija

soprodukcija
soprodukcija
Alternativni naslovi
Zgodba o Lili (slovenščina)
Lilijina zgodba (slovenščina)
Žanr
drama
Produkcijske države
Grčija, Francija, Slovenija
Jezik
francoščina, grščina, slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
130 minut / 3566 metrov
Barva
barvni
Zvok
stereo
Snemalni format
film 35mm
Prikazovalni format
film 35mm
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
1,831,373 EUR

Stik z uredništvom