Hrepenenje

  • Kratki igrani film
  • 27’
  • 2016
  • Slovenija

Skozi usodo otrok, ki so rojeni, odraščajo in dozorevajo v težkih življenjskih in družbenih okoliščinah film Hrepenenje govori o pravicah otork in problemih, ki jih morajo reševati najmlajši pripadniki naše družbe. V zgodbi z naslovom Hrepenenje se soočamo s temo diskriminacije, ko sledimo odlomku iz vsakdana desetlene deklice Katarine, ki zaradi šolskih obveznosti mora uporabljati šolski prevoz.

Skozi usodo otrok, ki so rojeni, odraščajo in dozorevajo v težkih življenjskih in družbenih okoliščinah film Hrepenenje govori o pravicah otork in problemih, ki jih morajo reševati najmlajši pripadniki naše družbe. V zgodbi z naslovom Hrepenenje se soočamo s temo diskriminacije, ko sledimo odlomku iz vsakdana desetlene deklice Katarine, ki zaradi šolskih obveznosti mora uporabljati šolski prevoz. Deklica je namreč v invalidskem vozičku in v kolikor nima pomoči in razumevanja okolice, ji ta težava pri vsakodnevnem postopku povzroča ogromno bolečine. Dostopa za invalidski voziček nima vsak avtobus, a tudi, če ga ima, deklica pri tem potrebuje pomoč. Ker se nihče ne ozira na njo, neka ženska, ki to vidi, zapusti svoje delovno mesto in pristopi k deklici. Tudi sama se počuti nemočno v tej situaciji.

movie poster placeholder

scenarij

scenaristka

režija

produkcija

fotografija

direktor fotografije
snemalec zvoka
mikrofonist

produkcija

produkcija
soprodukcija
soprodukcija
Alternativni naslovi
Katarina (slovenščina) (delovni naslov)
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
2,39:1/2,35:1
Trajanje in dolžina
27 minut
Barva
barvni
Zvok
stereo
Prikazovalni format
digitalni DCP
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
85,000.00 EUR
Financiranje
58,000.00 EUR
razpis / za izdelavo filmov neodvisnih producentov za javno kinematografsko predvajanje
2013

Stik z uredništvom