Čudež

  • Kratki dokumentarni film
  • 31'
  • 2013
  • Slovenija
FULL HD Podnapisi

Tončki Krajnik se je leta 1938 zgodil dogodek, ki jo je zaznamoval za vse življenje. Kot 7-letno deklico jo je napadel pobesneli pes in od takrat naprej postopoma ni več mogla govoriti, hoditi, videti. S prstkom je še lahko pomigala in pokazala na podobo slovenskega narodnega svetišča na Brezjih, kar so starši razumeli, da želi tja. Ko so jo peljali na Brezje pa je tam doživela nenadno spremembo,

Tončki Krajnik se je leta 1938 zgodil dogodek, ki jo je zaznamoval za vse življenje. Kot 7-letno deklico jo je napadel pobesneli pes in od takrat naprej postopoma ni več mogla govoriti, hoditi, videti. S prstkom je še lahko pomigala in pokazala na podobo slovenskega narodnega svetišča na Brezjih, kar so starši razumeli, da želi tja. Ko so jo peljali na Brezje pa je tam doživela nenadno spremembo, vstala je in začela govoriti. Danes, po več kot 75 letih od tega dogodka, se spominja nanj z neizmerno hvaležnostjo. Obenem vidimo, da je bilo vse njeno življenje kljub čudežu v otroštvu težko, a nikoli brez upanja. Tončka Krajnik še danes žari od navdušenja nad življenjem.

scenarij

scenarist

režija

režiser

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

montažer
operater drona
izvajalka glasbe
(pevka)
izvajalec glasbe
(kitara)

produkcija

produkcija
Premiera
2013
Premiera
22.09.2013
Alternativni naslovi
The Miracle (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
31'
Barva
barvni
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
6,900.00 EUR

Stik z uredništvom