Amir - Šerif iz Nurića

  • Celovečerni igrani film
  • 83'
  • 2002
  • Slovenija

Amir in Bojan sta odraščala v istem bloku. Ko se pri petindvajsetih ponovno srečata, ugotovita, da ju druži skupen interes. Bojan hoče posneti zaresni film, Amir pa je kot rojen za junaka, saj je v hipu pripravljen na vsako neumnost. Na nek pustni torek tako skleneta, da bosta izvedla čisto pravi rop menjalnice in "dogodivščino" pri tem tudi posnela. Amir je za tako akcijo specialist, saj je njego

Amir in Bojan sta odraščala v istem bloku. Ko se pri petindvajsetih ponovno srečata, ugotovita, da ju druži skupen interes. Bojan hoče posneti zaresni film, Amir pa je kot rojen za junaka, saj je v hipu pripravljen na vsako neumnost. Na nek pustni torek tako skleneta, da bosta izvedla čisto pravi rop menjalnice in "dogodivščino" pri tem tudi posnela. Amir je za tako akcijo specialist, saj je njegov oče policaj, Bojan pa verjame, da bodo tak film gledali celo v Ameriki. Stvar pa se hitro zaplete saj se v menjalnici sproži alarm in stavbo obkoli policija. Amir in Bojan se ujameta v zanko vendar pa se zgodba zdaj nadaljuje v menjalnici, kjer skupaj z njima obtičita tudi dve mladi menjalniški uslužbenki Mojca in Slađana, s katerima Amir in Bojan spleteta nenavadno poznanstvo. Na koncu se pred menjalnico, po službeni dolžnosti znajde še Amirjev oče, ki nima pojma da se notri skriva njegov sin.

movie poster placeholder

scenarij

scenarist

režija

režiser

animacija

glavni animator

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

montažer

scenografija

scenograf

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka
snemalec zvoka

produkcija

produkcija
Alternativni naslovi
Amir (slovenščina) (skrajšano)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,33:1 (4:3)
Trajanje in dolžina
83'
Barva
barvni
Zvok
stereo
Snemalni format
digitalni DV
Prikazovalni format
digitalni DVD
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
377,199.00 EUR
Financiranje
66,766.00 EUR
razpis / za realizacijo filmskih projektov

Stik z uredništvom