Paket vsebuje 6 AV del

Špela Čadež

Špela Čadež od leta 2008 deluje kot neodvisna animatorka in producentka. Njene filme predvajajo po vsem svetu. Za kratko animacijo lutk Boles (2013) je prejela več kot 50 nagrad, priznanj in nominacij, vključno z glavno nagrado na festivalu dokumentarnega filma v Leipzigu in nagrado za najboljši prvenec na festivalu v Hirošimi, poleg tega je bil predvajan v tekmovalnih programih 150 festivalov. Za film Nočna ptica (2016) je prejela 22 nagrad in priznanj, vključno z glavno nagrado na nizozemskem festivalu HAFF in na zagrebškem Animafestu, bil je tudi predvajan v tekmovalnih programih festivalov, kot so Sundance, Clermont Ferrand in Annecy. Njen najnovejši film Steakhouse (2021) še potuje po festivalih in je prejel nagrado žirije na največjem festivalu animiranega filma v Annecyu ter posebno omembo na festivalu v Locarnu. V letu 2022 je Špela za svoje delo na področju animacije prejela nagrado Prešernovega sklada.

14+
14+
Kratki animirani video film / 4' / 1 nagrada Nagrade
Orange is the New Black: Unraveled je slovenski kratki animirani video film, v katerem nastopajo Mojca Funkl, Karin Komljanec, Maruša Majer.
12+
12+
Kratki animirani film / 9' / 4 nagrade Nagrade
Jazbec obleži na lokalni cesti v gozdu. V mraku se mu približa policijska patrulja. Policisti med postopkom ugotovijo, da žival ni mrtva, kakor so bili obveščeni, temveč najedena prezrelih hrušk. Ko hočejo policisti obnemogleža spraviti na rob ceste, se ta prebudi in dogajanje popelje v nenavadno smer...
14+
14+
Kratki animirani film / 12' 17'' / 4 nagrade Nagrade
Nekega dne na Filipova vrata potrka prostitutka Tereza in ga prosi, naj ji napiše ljubezensko pismo za njenega fanta Bolesa. Čez dva tedna se vrne s prošnjo, naj ji napiše še eno ljubezensko pismo, tokrat v imenu Bolesa in namenjeno njej. Tako Filip ugotovi, da Boles sploh ne obstaja ...
15+
15+
Kratki animirani film / 2' / 1 nagrada Nagrade
Zadnja minuta je slovenski kratki animirani film.
14+
14+
Kratki animirani film / 8' 40''
Bolečine v prsih, solze, ki ne ponehajo, in narobe obrnjene glave so simptomi pogoste, a težko ozdravljive bolezni.
15+
15+
Kratki animirani film / 6' 43'' / 1 nagrada Nagrade
Vsakdanjik v krojačnici je lahko tako živahen, da je včasih potrebno improvizirati, vendar takrat fantazija in spontanost nista vedno rešitev. Ko je krojaček sam, rad opravlja delo s pomočjo svojih misli. Toda kaj se zgodi, ko v igro stopi ljubezen in misli uidejo nadzoru?