Paket vsebuje 2 AV deli

Nejc Saje

Nejc Saje je priznan slovenski fotograf, direktor fotografije in režiser. Leta 1998 je ustanovil filmsko produkcijsko hišo Strup produkcija, katere projekti so se vse do danes predvajali na številnih mednarodnih filmskih festivalih in prejeli več nagrad. Je tudi član Združenja filmskih snemalcev Slovenije. Martin Krpan (2017) je po Dvorišču (2006) njegov drugi animirani film.

6+
6+
Kratki animirani film / 25'
V času habsburške monarhije živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, pokliče Cesar Krpana na pomoč. Na dvoru se Krpan zameri Cesarici, ker poseka njeno najljubšo lipo, iz katere naredi kij za boj proti Brdavsu. V strašnem boju Krpan premaga Brdavsa in odreši cesarstvo. Zaplete se pri plačilu, saj mu Cesarica še vedno ni odpustila lipe. A Krpan se vseeno uspe dogovoriti s Cesarjem, da mu izda dovolilnico za tovorjenje angleške soli po cesarstvu.
8+
8+
Kratki animirani film / 24' 33'' / 1 nagrada Nagrade
Majhen blok na robu mesta in igrišče zraven njega. Otroci igrajo košarko, kar strašno moti soseda Lazarja. Krade jim žogo in je skrajno neprijazen. Vendar ni vse tako, kot se zdi, poglejte na življenje z druge strani.