23. april 2020 (10:00-12:00)

Spletni seminar: Izzivi AV dogodkov v digitalnem okolju

Zavod Motovila (CED Slovenija) organizira spletni seminar na temo izzivov AV dogodkov v digitalnem okolju, ki se bo odvil v četrtek, 23. aprila ob 10:00 uri.


Posnetek seminarja si lahko ogledate TUKAJ.

KJE: prek spletne platforme Zoom

PRIJAVA: do srede, 22. apr. 2020 do 17:00 na info[at]ced-slovenia.eu


V času pandemije Koronavirusa in z njim povezane omejitve gibanja, ki so ga sprejele praktično vse države, so se bili številni festivali, delavnice in drugi dogodki na AV področju prisiljeni soočiti z odpovedjo ali pa poiskati inovativne in predvsem hitre rešitve za selitev na splet. Kot so zapisali v Zavodu Motovila (CED Slovenija), bo beseda tekla o tehničnih, vsebinskih, komunikacijskih, finančnih, kadrovskih in drugih vidikih prehoda v virtualno okolje.

Ker je projekt Vsi (filmi) doma!, ki ga na Bazi slovenskih filmov gosti in so-organizira zavod Filmoteka, nastal kot odgovor na razglašeno karanteno, bo eden izmed gostov seminarja tudi ustanovitelj in vodja projekta BSF, Lev Predan Kowarski.

Govorca bosta tudi Matija Šturm, ustanovitelj in vodja CEE Animation ter predsednik Društva slovenskega animiranega filma, ki bo predstavil kako so delavnico CEE Animation predstavili in izpeljali v spletni ediciji.

In predstavnica zavoda Motovila, Sabina Briški Karlić, pa bo na kratko predstavila aktualno stališče EK/EACEA glede izvajanja projektov v tem obdobju.

Vse, ki vas zanima zakulisje projekta Vsi (filmi) doma! vas vabimo k ogledu spletnega seminarja.