21. marec 2020 (20:00) - 22. marec 2020 (23:00)

Posebna projekcija v spomin Petru Musevskemu

Spominski projekciji, ki sta se zgodili 21. in 22. marca 2020 sta zaključeni.
Hvala vsem, ki so se projekcij udeležili in s tem počastili Petra Musevskega.

Spoštovani,

sporočamo vam, da bo ogled filma Vsi proti vsem zaradi velikega povpraševanja možen še danes 22.03. od 12:30 do vključno 23:00 ure, povezava za ogled bo aktivna v omenjenem terminu:


OGLED FILMA Termin ogleda je potekel.


Če si ga včeraj niste uspeli ogledati, vas vabimo, da se nam pridružite danes, naši strežniki imajo povečane kapacitete in so pripravljeni za nemoten ogled.

Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in velik odziv!


Petru v spomin, ustvarjalci poklanjajo posebno projekcijo filma Vsi proti vsem.

Film je bil na voljo za ogled na spodnji povezavi v soboto 21.3.2020, od 20:00 do 24:00 ure.

Spoštovani, zaradi velikega obiska je bila naša virtualna kino dvorana premajhna. Prizadevamo si, da bi vam zagotovili dodatno projekcijo filma! Spremljajte to stran ali naše kanale na Facebooku in Twitterju za najnovejša obvestila.


© Kultura je ZAKON, zato spoštujem avtorske pravice!


Več o filmu

Film Vsi proti vsem scenarista in režiserja Andreja Košaka, si je občinstvo na zadnje lahko ogledalo na 48. mednarodnem filmskem festivalu FEST v Beogradu, v slovenskih kinematografih pa se je že odvrtel. Film je na festivalu imel svojo mednarodno premiero. Poleg Musevskega, ki je v filmu upodobil inšpektorja Berginca, v glavni vlogi skorumpiranega župana igra Vlado Novak, ob njem pa so v filmu tudi Iva Krajnc Bagola, Silva Čušin, Aleksandra Balmazović, Valter Dragan, Rok Vihar, Jernej Kuntner, Jure Ivanušič, Uroš Potočnik in Blagoj Veselinov. Kot igralca sta se v epizodnih vlogah preizkusila tudi režiser Igor Zupe in pisatelj Jurij Hudolin.

Film je politični triler, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o demokraciji, volilnih prevarah in razkrajanju družbenih vrednot in je bil posnet v 30 snemalnih dneh, predvsem v Kamniku in okolici.

»Slovenska tranzicija nam je pokazala, kako sta demokracija in politika postali sinonima za korupcijo. V filmu sem nastavil ogledalo svetu, v katerem danes živim. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve v majhnem slovenskem mestu Rovte in je prisiljen sodelovati s kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen,« je o filmu dejal Košak.

dr. Ivana Kronja, filmska kritičarka in teoretičarka iz Beograda pa je o filmu med drugim zapisala: »_Film mojstrsko stopnjuje napetost preobrata in moralno brezobzirnost protagonista, ki z lahkoto živi dvojno življenje. Košaku resnično prikazani prizori brutalnosti niso tuji, prav tako ne psihološko nasilje.«

Ustvarjalna ekipa je bila mednarodna, saj gre za slovensko-severnomakedonsko-hrvaško koprodukcijo. V njej so bili ob Košaku direktor fotografije Jason Mann, avtor glasbe Kristian Sensini, montažer Martin Ivanov, scenografka Sanja Vatić, kostumografki Ines Atman in Suzana Tkalčec, oblikovalec zvoka Borut Berden ter maskerka Lija Ivančič.

Producent filma je Zoran Dževerdanović (BladeProduction), koproducenti pa RTV Slovenija, Mind Production, Motion, Studio Ritem in Daiga. Projekt so sofinancirali Slovenski filmski center, Hrvaški avdiovizualni center ter Filmska agencija Severne Makedonije. Tehnične storitve je ponudil Viba film, distributer je Fivia.

Vir: Slovenski filmski center