VFX-Gen.Z-slo


Za ogled kliknite TUKAJ.


Avtorice in avtorji: Brina Perčič, Katarina Pogačnik, Zala Špende, Samo Pivač, Blaž Bergant, Ela M. Pirnat, Erin Pirc, Iva Suhadolnik Gregorin, Pavle Banović, Ivana Kalc, Jaka Komac, Arta Kroni, Klavdija Košir

Kuratorka in kurator: Vesna Bukovec, Peter Cerovšek (SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA)

Žanrsko in slogovno različna raziskovanja odstirajo poglede mladih na same sebe in svoje mesto v svetu. Dela so večinoma nastala v preteklih dveh letih, v času, ki je bil zaradi zapovedane socialne izolacije v času epidemije zanje še posebej težka preizkušnja. Teme, ki jih v tokratnem izboru individualno ali kot skupina naslavlja generacija Z, so osamljenost, žalovanje, tesnoba, uničenje okolja, izkušnja bivanja v tujini, stanovanjska stiska, identiteta ter ustvarjalnost in delo v digitalnem okolju.

Program je nastal v sodelovanju z: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana (smer Video, animacija in novi mediji), Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, AVA – Akademija za vizualne umetnosti, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana (Umetniška gimnazija, smer Gledališče in film).

V-F-X Ljubljana je mednarodni festival eksperimentalnih avdiovizualnih praks, ki ga letos že drugič organizirata SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA in Slovenska kinoteka. V treh festivalskih dnevih predstavlja raznolike avtorske poetike, raziskovanja in eksperimentiranja na področju umetniškega videa in filma.

Več o festivalu na: www.scca-ljubljana.si/v-f-x-ljubljana-2022

Zahvala: Ana Čigon, Rene Rusjan, Rok Govednik, Nika Oblak, Sašo Sedlaček, Andrej Kamnik, Sanja Vatić


Festival V-F-X podpirajo:

Podpora-logoti-VFX_GEN.Z