Paket vsebuje 5 AV del

Najlepši filmi za malčke

Pisan izbor sodobnih kratkih animiranih filmov različnih slovenskih avtorjev za najmlajše gledalce.

3+
3+
Animirana TV epizoda / 5'
Mala živalca se rodi. Kmalu za tem si mora poiskati hrano, da lahko raste in raste: »Njam, njam, njam ...« Včasih mora biti previdna in se skriti pred plenilci: »Skrij se, mala živalca!« Dnevi minevajo in mala živalica ni več tako majhna. Zrasla je v odraslo žival in sama raziskuje svet, dokler ne opazi nekoga zelo posebnega. Družico iste vrste! Zaljubita se in življenjski krog se znova prične.
3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45'' / 1 nagrada Nagrade
Koyaa si zaželi slikanja, a prazen list papirja se na lepem začne prepogibati; zloži se v papirnato letalo ter vzleti. Koyaa se požene za njim. Toda papir prehaja v različne oblike in izziv za Koyoo še zdaleč ni lahek!
3+
3+
Animirana TV epizoda / 5'
Iz jajca se izleže nenavaden zelen mladič. Rozi navdušeno prevzame materinsko vlogo, vendar je to težavna naloga. Izkaže se, da ima mladič neustavljiv apetit in bruha ogenj. Življenje v gozdu postane tako nevarno, da mora posredovati Princ Ki-Ki-Do.
3+
3+
Kratki animirani film / 2'
Egon čustva in razpoloženjska stanja izraža skozi svoj klobuk, ki ob tem ustrezno spreminja barvo in obliko. Pri njegovih dogodivščinah ga spremlja prijatelj, modri kuža, ki mu pomaga in ga ob tem uči o pomembnosti sodelovanja in medsebojne pomoči.
3+
3+
Animirana TV epizoda / 12'
Muri je Maci obljubil, da jo pelje na kosilo. Vendar: "Pri Črnemu mačku straši!" vpije Žane, najboljši kuhar v Mačjem mestu. Muri in prijatelji se pogumno odpravijo na lov za skrivnostnim duhom. Maci pa že pošteno kruli v želodčku.