Paket vsebuje 2 AV deli

Miha Knific

Miha Knific je diplomiral iz kiparstva na likovni akademiji v Ljubljani. Podiplomski študij je zaključil na univerzi Kungliga Konsthögskolan (Royal Institute of Art) v Stockholmu na Švedskem. Leta 2007 se je s svojim režijskim prvencem Noč (Let me sleep/En Natt) prvič predstavil kot filmski režiser ter v filmskih vodah ostal vse od takrat. Režiral je številne kratke in animirane filme. Miha se ukvarja predvsem s človeškimi zgodbami, v svojih filmih raziskuje skrajna stanja, kjer ga zanima predvsem svoboda, ki jo ta eksistenčna stanja ustvarijo. Stanja, ki posameznika spremenijo, njegov odnos do sveta ter svet sam po sebi. Pri svojem delu se posveča predvsem fenomenu filma tako v galerijskem kot filmskem kontekstu.

4+
4+
Kratki animirani film / 12' / 1 nagrada Nagrade
Prisrčna zgodba o mali pikapolonici, ki se odloči odrasti, in o njenem iskanju odgovora na vprašanje, kako naj to stori. Mala pikapolonica v želji po odgovorih zapusti varno zavetje domačega travnika in se odpravi v neznano, kjer sreča množico žuželk, ki ji vsaka po svoje razlagajo svet. Pikapolonica skozi srečanja z žuželkami odkriva zapleteni in njej nerazumljivi svet odraslih, vse dokler ji kotaleči se kamen, za katerim se pravzaprav skriva govnač, ne razkrije skrivnosti o sreči.
5+
5+
Kratki animirani film / 5' 52''
V poplavi se lisica in zajček zatečeta v njen brlog, pravzaprav lisica pazi na zajčka, saj se v njej zbudi materinski nagon in premaga lovskega. Zajčka vsak dan neurja tolaži: "Bo še lepo." Po trinajstih dneh končno posije sonce in zbudi zajčka, ne pa tudi lisice. Predolgo je stradala. Zajček se še danes vrača klicat lisico: "Bo še lepo." Edino, kar zna v lisičjem jeziku.