Paket vsebuje 8 AV del

Koyaa in nagajivi predmeti 2

Koyaa stanuje na gorski polici visoko nad oblaki. Sicer mirne dni mu popestrijo nagajivi vsakdanji predmeti, ki občasno nenadoma oživijo. Da mu stvari ne uidejo iz rok, mora vedno znova najti ustvarjalno rešitev. Serija sedmih kratkih animiranih filmov, v katerih spoznamo Koyoo v zabavnih pripetljajih s hudomušnimi predmeti, je zaokrožena s kratkim dokumentarnim filmom Živjo, Koyaa, v katerem pokukamo v zakulisje nastajanja animiranih filmov o Koyii.

3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45'' / 1 nagrada Nagrade
Koyaa si zaželi slikanja, a prazen list papirja se na lepem začne prepogibati; zloži se v papirnato letalo ter vzleti. Koyaa se požene za njim. Toda papir prehaja v različne oblike in izziv za Koyoo še zdaleč ni lahek!
3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45''
Koyaa na list papirja nariše prikupne zajčke in risbo uokviri. Ko želi pospraviti radirko, ta odskoči, dirja po sobi in se ne pusti ujeti. Koyaa bo potreboval zares hitro rešitev za najhitrejšo radirko.
3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45''
Koyaa bi si rad umil blatne roke, a s spolzkim milom se umivanje sprevrže v vse kaj drugega. Da bi zadržal milo v rokah, se Koyaa pomeri v žongliranju, umetnostnem drsanju in hokeju. Mu bo uspelo?
3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45''
Koyaa ob barvanju stola zamaže še kanto za smeti. Ker ne more odstraniti madeža, bi rad pobarval kar vso. Kanta se ne strinja in zbeži, Koyaa pa hitro za njo s slikarskim valjčkom v roki. Kakšna akcija!
3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45'' / 1 nagrada Nagrade
Na noč čarovnic Koyaa mirno spi, pokrit s toplo odejo. A sredi noči nemirna odeja odkrije Koyoo, in še predno se dobro zave, skupaj z njo leti po prostoru. To čarovnijo lahko reši le bistroumna rešitev.
3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45''
Koyaa pripravlja piknik. Ko je vse nared in želi prijeti vilice, da bi nanje nabodel sočen paradižnik, te poletijo in švigajo naokoli, da jih ni moč ujeti. Le z domiselno idejo lahko Koyii naposled uspe!
3+
3+
Animirana TV epizoda / 2' 45'' / 1 nagrada Nagrade
Na poletni dan si Koyaa zaželi počitka na ležalniku. Krokar je zatopljen v izdelavo nove ptičje hišice iz slame. Koyaa se uleže in si z dlanjo pred soncem zakrije obraz. Ležalnik se nepričakovano zapre in tesno stisne Koyoo, potem pa se nenadoma odpre, da Koyaa kot iz topa poleti proti skalni steni, kjer se oprime ovijalke. Iz ovijalke oblikuje laso, ujame ležalnik, ga potegne, da jezdi na njem kot na rodeu. Koyoo lahko reši le premišljen korak.
3+
3+
Kratki dokumentarni film / 11' 20''
Dokumentarni film nas popelje na sam začetek zgodbe o animiranem junaku Koyii, v otroški svet avtorja Kolje Sakside. Odprejo se nam vrata v zakulisje nastajanja animiranih filmov in medtem ko nam duhovito in poetično pripovedovanje od blizu predstavi Koyoo, nam film prefinjeno razkrije, da ni čaroben samo Koyaa, temveč svet animiranega filma nasploh.