Mednarodni dan animiranega filma

Praznovanje Mednarodnega dneva animiranega filma - 28.10. do 08.11. 2020

Dobrodošli,

v Društvu slovenskega animiranega filma v letošnjem posebnem, koronskem letu obeležujemo Mednarodni dan animiranega filma (28. oktober) duhu časa primerno – v obliki spletnega dogodka.

V sodelovanju z našimi člani in Bazo slovenskih filmov smo pripravili štiri programe slovenskih animiranih filmov, ki bodo brezplačno na voljo med 28. oktobrom in 8. novembrom. Programi so sestavljeni tako, da predstavljajo izbor sodobne produkcije ter (še zmeraj) edini slovenski animirani celovečerec, Socializacija bika?, katerega avtorja sta lanska prejemnika nagrade Saša Dobrile za življenjsko delo na področju animiranega filma, Zvonko Čoh in Milan Erič.

Ogledate si lahko nabor naslovov v produkciji izvajalcev delavnic animiranega filma po Sloveniji, izbor študentskih del zadnjih let ter program prejemnikov stanovskih nagrad DSAF 2019. Filmi, ki so primerni za otroke so označeni z ikono medvedka in imajo označeno priporočljivo starost za ogled .

Želimo vam prijeten ogled ter vas obenem vabimo, da se nam pridružite 3. novembra na spletni podelitvi stanovskih nagrad DSAF 2020 in si ogledate nagrajene filme.

Vse informacije bodo objavljene tukaj in na našem Facebook dogodku.

MDAF_gif_-crop.gif