Ivana Kobilica - portret slikarke

  • Celovečerni dokumentarno-igrani TV film
  • 73’
biografski
  • 2008
  • Slovenija

Ivana Kobilca (18611962) je prava pionirka med slovenskimi slikarji. Leta 1889 je priredila v prvem nadstropju ljubljanske realke prvo slovensko razstavo. V filmu skozi oči naše največje slikarke Ivane Kobilce spremljamo njeno evropsko pot, ki jo vodi skozi Dunaj, Munchen, Pariz, Sarajevo in Berlin. Domači in tuji evropski strokovnjaki, iz šestih držav, pa z današnjim pogledom osvetljujejo najzani

Ivana Kobilca (18611962) je prava pionirka med slovenskimi slikarji. Leta 1889 je priredila v prvem nadstropju ljubljanske realke prvo slovensko razstavo. V filmu skozi oči naše največje slikarke Ivane Kobilce spremljamo njeno evropsko pot, ki jo vodi skozi Dunaj, Munchen, Pariz, Sarajevo in Berlin. Domači in tuji evropski strokovnjaki, iz šestih držav, pa z današnjim pogledom osvetljujejo najzanimivejše delce njenega življenja. Film poudarja pot umetnice, ki v 19. stoletju za žensko ni bila lahka (kar je razvidno že iz težav pri iskanju šol, podpisovanju slik le z začetnico imena (I. Kobilca), saj je tako prikrivala svoj spol, kar ji je omogočalo nemoteno razstavljanje po pomembnih evropskih galerijah tistega časa).

movie poster placeholder

scenarij

scenaristka

režija

režiserka

produkcija

producent

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažer

scenografija

scenografka

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalec maske

zvok

oblikovalec zvoka
oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
soprodukcija
Premiera
06.02.2008, Slovenski filmski festival, Portorož, Slovenija
Alternativni naslovi
Ivana Kobilca – A Portrait of a Painte (angleščina)
Žanr
biografski
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
73 minut
Barva
barvni
Prikazovalni format
video Betacam
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
100,000 EUR

Stik z uredništvom